Πρόγρ. αριθ.3
6ΗΜΕΡΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
ΣΙΝΑ
ΝΕΙΛΟΣ-ΚΑΪΡΟ-ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

23-28 Δεκέμβρη
30 Δεκέμβρη-4 Γενάρη

iasontours aigyptos6 2

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ

 

 

1η    μέρα  ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ


Μεσημεριανή (13.35΄-15:15΄) πτήση (EGYPTAIR 748)* (μιάμισης περίπου ώρας) για Κάιρο, μεταφορά-εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική νυχτερινή εξόρμηση στις όχθες του Νείλου, πρώτη συναρπαστική εμπειρία της άπλετα φωταγωγημένης πόλης και του ποταμού με τις γραφικές γέφυρες και τα νησάκια Γκεζίρα και Μάνιαλ, προαιρετική κρουαζιέρα στο Νείλο, μουσική και χοροί της Ανατολής, πλούσιο δείπνο.

2η  μέρα  ΚΑΪΡΟ - ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Πρωί˙ επίσκεψη του Αρχαιολογικού Μουσείου με τα κορυφαία αριστουργήματα της Αιγυπτιακής Τέχνης, γύρος της Αραβικής πόλης (Ελληνικές εκκλησίες Αγίου Γεωργίου και Παρθένου - φυγή στην Αίγυπτο, τζαμιά Σουλτάν Χάσαν και Άζχαρ απ’ όπου πανόραμα της Σιταντέλ με το αλαβάστρινο τζαμί και τα παλάτια του Μωχάμεντ Άλυ). Μεσημέρι˙ εκδρομή στην Γκίζα, πανόραμα της ερήμου, επίσκεψη των Πυραμίδων, της Σφίγγας και των εργαστηρίων παπύρου και αρωμάτων. Βράδυ˙ επίσκεψη της ανατολίτικης αγοράς "Χαν Χαλίλι".

3η μέρα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια. Διέλευση από καταπράσινα λιβάδια, μπανανοφυτείες, πορτοκαλεώνες, δάση από μάνγκο, καινούριες καλλιέργειες μέσα στην έρημο. Μέγας γύρος της πόλης, περιήγηση/επισκέψεις (Ραμλί, Κορνίτς, Πλατεία Τζαγλούλ, Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, Σιταντέλ, Παλάτι Ρας ελ Τιν, Τζαμί Αμπούλ Αμπάς, Ελληνικό Πατριαρχείο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Ιππόδρομος, Μουσείο-Σπίτι Καβάφη, Ελληνικά Σχολεία, Βιβλιοθήκη, Μοντάζα-περίπατος στους θαυμάσιους κήπους με το ωραιότατο παλάτι, πανόραμα του κόλπου με τις παλιές γέφυρες). Βράδυ˙ επιστροφή στο Κάιρο.

4η  μέρα ΔΙΩΡΥΓΑ ΣΟΥΕΖ - ΣΙΝΑ


Πρωί˙ αναχώρηση για Διώρυγα Σουέζ, έρημο Σινά. Απόγευμα˙ άφιξη στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.

5η   μέρα  ΚΟΡΥΦΗ ΜΩΫΣΗ  - ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ


Πρωί˙ (03:00) προαιρετική πεζοπορία έως την κορυφή του Μωϋσή. Απόλαυση της μαγευτικής Ανατολής του Ηλίου πίσω από τα βουνά (από την Πετραία Αραβία και τον κόλπο της Άκαμπα) και της καταπληκτικής θέας των κορυφών του Βιβλικού όρους. Επιστροφή στις 8.30΄ π.μ. περίπου, επίσκεψη της εκκλησίας με τα υπέροχα Βυζαντινά ψηφιδωτά, τις εξαιρετικής καλλιτεχνικής αξίας Βυζαντινές εικόνες όλων των εποχών και Σχολών, τη θαυμάσια διακόσμηση και τα ιερά κειμήλια, επίσκεψη του περιβόλου της Εκκλησίας με το πηγάδι του Μωϋσή και την Φλεγόμενη Βάτο. Μεσημέρι˙ αναχώρηση για Κάιρο.

6η    μέρα   ΚΑΪΡΟ - ΑΘΗΝΑ


Μεσημεριανή (10.25΄- 12:30)  πτήση  (EGYPTAIR 747)* για Αθήνα.

 

 

                                                                                        Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΣ

                                                                    ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ AEGEAN/ Ο.Α. **Ή ΟΜΟΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 

                                                        ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ   ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΜΕΡΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ** ΑΣΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΚΛΙΝΟ 1ΚΛΙΝΟ 2ΚΛΙΝΟ 1ΚΛΙΝΟ
HAYATT   / CONRAD/SOFITEL /MARRIOTT LUX ΝΕΙΛΟΣ / ΚΕΝΤΡΟ 850 1050 € 75 € 110
HILTON / SHERATON 5              » 750 950 € 65 € 100
SAFIR/PYRAMISA 4 Sup      ΚΕΝΤΡΟ 650 850 € 45 € 65
MOVENPIC/ SOFITEL SPHX/PYRAMIDSPARK 4 Sup ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ 600 750 € 35 € 50
CATARACT / GRAND PYRAMIDS 4              » 550 650 30 €40

 

Περιλαμβάνονται: 1. Τα αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ - ΑΘΗΝΑ.

2. Πέντε διανυκτερεύσεις στα αντίστοιχα ξενοδοχεία. Στην Αγ. Αικατερίνη οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε ξενοδοχείο 3/4 *. 3. Πρόγευμα καθημερινά. 4. Τρία κύρια γεύματα (Πυραμίδες, Αλεξάνδρεια, Αγ. Αικατερίνη). 5. Οι μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν. 6. Οι είσοδοι και ξεναγήσεις στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. 7. Η αμοιβή των ξεναγών.

8. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν συμπεριλαμβάνονται: Οι φόροι αεροδρομίων € 100, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ: α) Η βίζα € 23, β) Τα φιλοδωρήματα ημερησίως € 3, θεάματα, ποτά και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ΡΗΤΑ παραπάνω.

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ
 

 

Tags: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ