Πρόγρ. αριθ.4
10ΗΜΕΡΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ

24 Δεκέμβρη-2 Γενάρη

iasontours aigyptos 1

                                                                                                       ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

1η  μέρα  ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ.
Μεσημεριανή (13.30’- 15:15’) πτήση (EGYPTAIR 748) για Κάιρο, μεταφορά-εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική νυχτερινή εξόρμηση στις όχθες του Νείλου, πρώτη συναρπαστική εμπειρία της άπλετα φωταγωγημένης πόλης και του ποταμού  με τις γραφικές γέφυρες και τα νησάκια Γκεζίρα και Μάνιαλ, κρουαζιέρα στο Νείλο, μουσική και χοροί της Ανατολής, πλούσιο δείπνο.

2η  μέρα  ΚΑΪΡΟ - ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ.
Πρωί˙ επίσκεψη του Αρχαιολογικού Μουσείου με τα κορυφαία αριστουργήματα της Αιγυπτιακής Τέχνης, γύρος της Αραβικής πόλης (Ελληνικές εκκλησίες Αγίου Γεωργίου και Παρθένου - φυγή στην Αίγυπτο, τζαμιά Σουλτάν Χάσαν και Άζχαρ απ’ όπου πανόραμα της Σιταντέλ με το αλαβάστρινο τζαμί και τα παλάτια του Μωχάμεντ Άλυ). Μεσημέρι˙ εκδρομή στην Γκίζα, πανόραμα της ερήμου, επίσκεψη των Πυραμίδων, της Σφίγγας και των εργαστηρίων παπύρου και αρωμάτων. Βράδυ˙ επίσκεψη της φαντασμαγορικής ανατολίτικης αγοράς "Χαν Χαλίλι".

3η μέρα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.
Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια. Διέλευση από καταπράσινα λιβάδια, μπανανοφυτείες, πορτοκαλεώνες, δάση από μάνγκο, καινούριες καλλιέργειες μέσα στην έρημο. Μέγας γύρος της πόλης, περιήγηση/ επισκέψεις (Ραμλί, Κορνίτς, Πλατεία Τζαγλούλ, Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, Σιταντέλ, Παλάτι Ρας ελ Τιν, Τζαμί Αμπούλ Αμπάς, Ελληνικό Πατριαρχείο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Ιππόδρομος, Μουσείο-Σπίτι Καβάφη, Ελληνικά Σχολεία, Βιβλιοθήκη, Μοντάζα-περίπατος στους θαυμάσιους κήπους με το ωραιότατο παλάτι, πανόραμα του κόλπου με τις παλιές γέφυρες). Βράδυ˙ επιστροφή στο Κάιρο.

4η μέρα ΛΟΥΞΟΡ.
Πρωινή πτήση για Λούξορ.  Επίσκεψη του Καρνάκ (σύμπλεγμα ναών χτισμένων σε περίοδο 2.000 χρόνων) με τη μεγαλοπρεπή, γεμάτη επιβλητικές παραστάσεις, αίθουσα των κιόνων (ένα δάσος με 134 διακοσμημένες πανύψηλες κολώνες), τους οβελίσκους και την Ιερή Λίμνη. Επίσκεψη του κομψότατου Ναού Λούξορ δίπλα στο Νείλο με τη θαυμάσια διακόσμηση και τα κιονόκρανα σε σχήμα λουλουδιών Λωτού και Παπύρου, τις καταπληκτικές παραστάσεις και τους οβελίσκους. Μεσημέρι· εγκατάσταση στο κρουαζερόπλοιο. Απόγευμα· ελεύθερο.

5η μέρα ΛΟΥΞΟΡ.
Πρωί˙ πέρασμα του Νείλου με πλοιάριο και επίσκεψη στη Δυτική Όχθη των λαξευτών τάφων των Φαραώ με τη θαυμάσια διακόσμηση
και τις  συγκλονιστικές παραστάσεις στους τοίχους και  την οροφή. Επίσκεψη του ναού της Χατσαμπσούτ και των Κολοσσών του Μέμνονα.  Απόγευμα· απόπλους για Έσνα (φράγμα «Κλειδί του Νείλου»), Έντφου.  

6η μέρα ΕΝΤΦΟΥ-ΚΟΜΟΜΠΟ.
Πρωί· επίσκεψη του ναού του Ώρου (θεού του Ουρανού).. Μεσημέρι· απόπλους για Κομόμπο, απόλαυση των εξωτικής ομορφιάς τοπίων στις όχθες του Νείλου. Απόγευμα· επίσκεψη του καταπληκτικού Πτολεμαϊκού ναού των θεών Σόμπεκ (Κροκόδειλος) και Χοροέρις (Γεράκι) πάνω στην όχθη του ποταμού. Βράδυ· άφιξη στο Ασουάν.

7η μέρα ΑΣΟΥΑΝ.
Πρωί· ελεύθερο. Προαιρετική εκδρομή στο Αμπού Σίμπελ  με πούλμαν ή αεροπλάνο. Επίσκεψη των ναών του Ραμσή Β΄ και της Νεφερτάρι με την καταπληκτική αρχιτεκτονική και διακόσμηση.   
Μεσημέρι· επίσκεψη των λατομείων του γρανίτη με τον οβελίσκο, του μικρού και μεγάλου φράγματος και του μνημείου της Ρωσοαιγυπτιακής φιλίας. Απόγευμα˙ βαρκάδα στον Νείλο με φελούκα (μεγάλη βάρκα με πανί), επίσκεψη των παραδεισένιων Κήπων πάνω στο Νησί Κίτσενερ και του λόφου με το Μαυσωλείο του Αγά Χαν, απ’ όπου πανόραμα του Νείλου και των γρανιτένιων νησιών του.

8η μέρα ΔΙΩΡΥΓΑ ΣΟΥΕΖ - ΣΙΝΑ.  
Πρωινή (07.15’-08.30’) πτήση (EGYPTAIR 210)  για Κάιρο. Αναχώρηση για Διώρυγα Σουέζ, έρημο Σινά. Απόγευμα˙ άφιξη στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.

9η μέρα ΚΟΡΥΦΗ ΜΩΥΣΗ-ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
Πρωί˙ (03.00’) προαιρετική πεζοπορία έως την κορυφή του Μωϋσή. Απόλαυση της μαγευτικής Ανατολής του Ηλίου πίσω από  τα βουνά (από την Πετραία Αραβία και τον κόλπο της Άκαμπα) και της καταπληκτικής θέας των κορυφών του Βιβλικού όρους.  Επιστροφή στις 8.30 περίπου, επίσκεψη της εκκλησίας με τα υπέροχα Βυζαντινά ψηφιδωτά, τις εξαιρετικής καλλιτεχνικής αξίας Βυζαντινές εικόνες όλων των εποχών και Σχολών, τη θαυμάσια διακόσμηση και τα ιερά κειμήλια. Επίσκεψη του περιβόλου της Εκκλησίας με το πηγάδι του Μωϋσή και τη Φλεγόμενη Βάτο, αναχώρηση για Κάιρο. 

10η μέρα ΚΑΪΡΟ-ΑΘΗΝΑ.
Πρωϊνή· (07.15’-08.30’ / EGYPTAIR 210, 10.30’-12.30’ / EGYPTAIR 747) πτήση για Κάιρο/Αθήνα.

 

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΣ (ΒΛΕΠΕ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΜΕΡΑ)
ΣΤΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
ΚΑΤ’ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΑ (ΛΟΥΞΟΡ- ΑΣΟΥΑΝ)

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ           ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΜΕΡΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ** ΑΣΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΚΛΙΝΟ 1ΚΛΙΝΟ 2ΚΛΙΝΟ 1ΚΛΙΝΟ
HAYATT   /     CONRAD / SOFITEL /MARRIOTT LUX ΝΕΙΛΟΣ (ΚΕΝΤΡΟ)     € 1400 1750 € 75 € 110
HILTON     / SHERATON 5         »     € 1250 1500 € 65 € 100
SAFIR     / PYRAMISA 4 Sup ΚΕΝΤΡΟ     € 1150 1350 € 45 € 65
MOVENPIC /     SOFITEL SPHX / PYRAMIDS PARK 4 Sup ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ     € 1050 1250 € 35 € 50
CATARACT /     GRAND PYRAMIDS 4 Sup         »     € 950 € 1100 €25 €40

           **Ή ΟΜΟΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

         

Περιλαμβάνονται : 1. Τα αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ-ΛΟΥΞΟΡ / ΑΣΟΥΑΝ - ΚΑΙΡΟ- ΑΘΗΝΑ. 2. Οι διανυκτερεύσεις στα αντίστοιχα ξενοδοχεία. 3. Πρόγευμα καθημερινά. 4. Ένδεκα κύρια γεύματα (πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα, Πυραμίδες, Αλεξάνδρεια). 5. Οι μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν. 6. Οι είσοδοι και ξεναγήσεις στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. 7. Η αμοιβή των ξεναγών. 8. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν συμπεριλαμβάνονται: Οι φόροι αεροδρομίων € 145, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ: α) Η βίζα € 23, β) Τα φιλοδωρήματα ημερησίως € 3, ποτά, θεάματα, νυκτερινά κέντρα και ο,τιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά παραπάνω (1-8). Στις αναχωρήσεις της Τρίτης τα γεύματα είναι συνολικά εννιά (έξι στο κρουαζιερόπλοιο NILETREASURE, www.nile-treasure.com, ένα στις Πυραμίδες, ένα στην Αλεξάνδρεια και ένα στο Σινά).

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ  

 

Tags: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ