Πρόγρ. αριθ. 2

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ 8ΗΜΕΡΗ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ

ΚΑΪΡΟ - ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΛΟΥΞΟΡ-ΕΝΤΦΟΥ-ΚΟΜΟΜΠΟ-ΑΣΣΟΥΑΝ-ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΣ  (ΒΛΕΠΕ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΜΕΡΑ)
ΣΤΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ (ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ
ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ) ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤ’ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΑ (ΑΣΣΟΥΑΝ- ΛΟΥΞΟΡ)

 

1η  μέρα  ΑΘΗΝΑ - ΚΑΪΡΟ.
Μεσημεριανή (13.30’- 15.15’) πτήση (EGYPTAIR 748) για Κάιρο, μεταφορά-εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική νυχτερινή εξόρμηση στις όχθες του Νείλου, πρώτη συναρπαστική εμπειρία της άπλετα φωταγωγημένης πόλης και του ποταμού  με τις γραφικές γέφυρες και τα νησάκια Γκεζίρα και Μάνιαλ, κρουαζιέρα στο Νείλο, μουσική και χοροί της Ανατολής, πλούσιο δείπνο.
 
2η μέρα ΛΟΥΞΟΡ.
Πρωινή πτήση για Λούξορ.  Επίσκεψη του Καρνάκ (σύμπλεγμα ναών χτισμένων σε περίοδο 2.000 χρόνων) με τη μεγαλοπρεπή, γεμάτη επιβλητικές παραστάσεις, αίθουσα των κιόνων (ένα δάσος με 134 διακοσμημένες πανύψηλες κολώνες), τους οβελίσκους και την Ιερή Λίμνη. Επίσκεψη του κομψότατου Ναού Λούξορ δίπλα στο Νείλο με τη θαυμάσια διακόσμηση και τα κιονόκρανα σε σχήμα λουλουδιών Λωτού και Παπύρου, τις καταπληκτικές παραστάσεις και τους οβελίσκους. Μεσημέρι· εγκατάσταση στο κρουαζερόπλοιο. Απόγευμα· ελεύθερο. Βράδυ· «ΗΧΟΣ και ΦΩΣ» στον Ναό του Καρνάκ.
 
3η μέρα ΛΟΥΞΟΡ.
Πρωί˙ πέρασμα του Νείλου με πλοιάριο και επίσκεψη στη Δυτική Όχθη των λαξευτών τάφων των Φαραώ με τη θαυμάσια διακόσμηση και τις  συγκλονιστικές παραστάσεις στους τοίχους και  την οροφή. Επίσκεψη του ναού της Χατσαμπσούτ και των Κολοσσών του Μέμνονα.  Απόγευμα· απόπλους για Έσνα (φράγμα «Κλειδί του Νείλου»), Έντφου.  
 
4η μέρα ΕΝΤΦΟΥ-ΚΟΜΟΜΠΟ.
Πρωί· επίσκεψη του ναού του Ώρου (θεού του Ουρανού). Μεσημέρι· απόπλους για Κομόμπο, απόλαυση των εξωτικής ομορφιάς τοπίων στις όχθες του Νείλου. Απόγευμα· επίσκεψη του καταπληκτικού Πτολεμαϊκού ναού των θεών Σόμπεκ (Κροκόδειλος) και Χοροέρις (Γεράκι) πάνω στην όχθη του ποταμού. Βράδυ· άφιξη στο Ασσουάν.
 
5η μέρα ΑΣΣΟΥΑΝ.
Πρωί· ελεύθερο. Προαιρετική εκδρομή στο Αμπού Σίμπελ  με πούλμαν ή αεροπλάνο. Επίσκεψη των ναών του Ραμσή Β΄ και της Νεφερτάρι με την καταπληκτική αρχιτεκτονική και διακόσμηση.   
Μεσημέρι· επίσκεψη των λατομείων του γρανίτη με τον οβελίσκο, του μικρού και μεγάλου φράγματος και του μνημείου της Ρωσοαιγυπτιακής φιλίας. Απόγευμα˙ βαρκάδα στον Νείλο με φελούκα (μεγάλη βάρκα με πανί), επίσκεψη των παραδεισένιων Κήπων πάνω στο Νησί Κίτσενερ και του λόφου με το Μαυσωλείο του Αγά Χαν, απ’ όπου πανόραμα του Νείλου και των γρανιτένιων νησιών του, περίπλους της Ελεφαντίνης.
 
6η  μέρα ΑΣΟΥΑΝ- ΚΑΪΡΟ - ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ.
Πρωινή πτήση για Κάιρο, άφιξη επίσκεψη του Αρχαιολογικού Μουσείου με τα κορυφαία αριστουργήματα της Αιγυπτιακής Τέχνης, γύρος της Αραβικής πόλης (Ελληνικές εκκλησίες Αγίου Γεωργίου και Παρθένου - φυγή στην Αίγυπτο, τζαμιά Σουλτάν Χάσαν και Άζχαρ απ’ όπου πανόραμα της Σιταντέλ με το αλαβάστρινο τζαμί και τα παλάτια του Μωχάμεντ Άλυ). Μεσημέρι˙ εκδρομή στην Γκίζα, πανόραμα της ερήμου, επίσκεψη των Πυραμίδων, της Σφίγγας και των εργαστηρίων παπύρου και αρωμάτων. Βράδυ˙ επίσκεψη της φαντασμαγορικής ανατολίτικης αγοράς "Χαν Χαλίλι".
 
7η μέρα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.
Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια. Διέλευση από καταπράσινα λιβάδια, μπανανοφυτείες, πορτοκαλεώνες, δάση από μάνγκο, καινούριες καλλιέργειες μέσα στην έρημο. Μέγας γύρος της πόλης, περιήγηση/ επισκέψεις (Ραμλί, Κορνίτς, Πλατεία Τζαγλούλ, Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, Σιταντέλ, Παλάτι Ρας ελ Τιν, Τζαμί Αμπούλ Αμπάς, Ελληνικό Πατριαρχείο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Ιππόδρομος, Μουσείο-Σπίτι Καβάφη, Ελληνικά Σχολεία, Βιβλιοθήκη, Μοντάζα-περίπατος στους θαυμάσιους κήπους με το ωραιότατο παλάτι, πανόραμα του κόλπου με τις παλιές γέφυρες). Βράδυ˙ επιστροφή στο Κάιρο.
 
8η μέρα ΑΣΣΟΥΑΝ-ΚΑΪΡΟ -ΑΘΗΝΑ.
Πρωϊνή· πτήση (10.30-12.30 / EGYPTAIR 747) για Αθήνα.
 
 
 
 
 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ** ΑΣΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗ 2ΚΛΙΝΟ 1ΚΛΙΝΟ 2ΚΛΙΝΟ 1ΚΛΙΝΟ
HAYATT / CONRAD / SOFITEL/ MARRIOTT LUX ΝΕΙΛΟΣ/ΚΕΝΤΡΟ 1050 1250 € 75 € 110
HILTON / SHERATON / 5              » 950 1150 € 65 € 100
SAFIR / PYRAMISA 4 Sup ΚΕΝΤΡΟ € 850 € 1050 € 45 € 65
MOVENPIC/ SOFITEL SPHX/PYRAMIDSPARK 4 Sup ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ € 800 € 950 € 35 € 50
CATARACT / GRAND PYRAMIDS 4 Sup              » € 750 € 850 €25 €40

**Ή ΟΜΟΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  

Περιλαμβάνονται:

1. Τα αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΑΪΡΟ-ΛΟΥΞΟΡ / ΑΣΣΟΥΑΝ-ΚΑΙΡΟ-ΑΘΗΝΑ.

2. Τρεις διανυκτερεύσεις στα αναφερόμενα ξενοδοχεία και τέσσερις στο κρουαζιερόπλοιο «NILETREASURE», www.nile-treasure.com . 3. Επτά προγεύματα. 4. Δέκα κύρια γεύματα (οκτώ/πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο, ένα στις Πυραμίδες και ένα στην Αλεξάνδρεια). 5. Οι μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν. 6. Οι είσοδοι και ξεναγήσεις στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. 7. Η αμοιβή των ξεναγών. 8. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν συμπεριλαμβάνονται: Οι φόροι αεροδρομίων € 145, ποτά, θεάματα και ότιδηποτε δεν αναφέρεται ΡΗΤΑ παραπάνω (1-8). ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ: α) Η βίζα € 23, β) Τα φιλοδωρήματα ημερησίως € 3.

Στις αναχωρήσεις της Τρίτης τα γεύματα είναι συνολικά οκτώ (έξι στο κρουαζιερόπλοιο, ένα στις Πυραμίδες και ένα στην Αλεξάνδρεια).

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ

 

Tags: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ