18-20/04/20
ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ
ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ
Π.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ-ΒΕΡΓΙΝΑ

ΠΟΖΑΡ

 

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 07:00 από ΠΕΙΡΑΙΑ και 07:20  απο ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ  Εο στάση, ΛΑΡΙΣΑ ΕΟ. παραμονή για γεύμα και συνεχίζουμε με προορισμό την ιστορική ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ, επίσκεψη στις εγκαταστάσεις  του Ιερού Προσκυνήματος που βρίσκεται στις πλαγιές του Βερμίου όρους κοντά στο χωριό Καστανιά. Το σημερινό μοναστήρι  αποτελεί αναβίωση της περίφημης ομώνυμης Μονής  τα ερείπια της οποίας σώζονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου και θεωρείται ορόσημο ιδιαιτέρως για τον ποντιακό Ελληνισμό. Κατόπιν για  το ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ που βρίσκεται στην επαρχία Αλμωπίας στους πρόποδες του όρους  Καϊμακτσαλάν λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και δίπλα στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή και αποτελεί τη πηγή των φημισμένων ιαματικών Λουτρών Πόζαρ  τα οποία με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από  το βουνό δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει το υγρό στοιχείο με το πυκνό πράσινο της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ παρακολούθηση της τελετής της Αναστάσεως. Αναστάσιμο δείπνο , διανυκτέρευση.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: Μετά το πρωινό μας χρόνος ελεύθερος για  να απολαύσουμε τη λουτροθεραπεία μας στις   μικρές   κλειστές  πισίνες,  στον  καταρράκτη  η  στη  μεγάλη  πισίνα  και  να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές ιδιότητες   των φημισμένων ιαματικών Λουτρών Πόζαρ  τα οποία με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από  το βουνό δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει το υγρό στοιχείο με το πυκνό πράσινο της περιοχής. Κατόπιν θα απολαύσουμε το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι μας σε τοπική ταβέρνα συνοδεία ζωντανής μουσικής για να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον γραφικό ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟ, γνωστό θέρετρο της περιοχής με γραφικά πετρόκτιστα σπίτια αλπικού χαρακτήρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


ΔΕΥΤΕΡΑ : Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε προς ιστορική περιοχή της ΒΕΡΓΙΝΑΣ με το σπουδαίο παρελθόν καθώς κατά την αρχαιότητα   υπήρξε πρωτεύουσα του βασιλείου της   Μακεδονίας  και ημέρα φιλοξενεί τα ευρήματα της σπουδαίας εκείνης περιόδου  στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο σημαντικό τοπικό Μουσείο. Συνεχίζουμε για  τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα γνωστό για την πανοραμική θέα του και τα πολλά ταβερνάκια του όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Κατόπιν θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεση καθοδόν στάση στη περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ(ΕΟ) θα επιστρέψουμε  σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.


Τιμή : 145,00  €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή : 195,00  € μονόκλινο
Περιλαμβάνονται:
 Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές  πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GALAXIAS  3* , 2 πρωινά μπουφέ, Αναστάσιμο δείπνο, Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική, φόρος διαμονής ,αρχηγός συνοδός ,Ασφάλεια αστικής  & επαγγελματικής  ευθύνης, φπα.

Tags: ΟΔΙΚΕΣ