ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ «ΙΑΣΩΝ»

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ - ΡΑΜΝΟΥΣ - ΣΧΙΝΙΑΣ

«ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΙΣΗΣ ΜΕΡΑΣ

09:00 Αναχώρηση από το Σχολείο. 

10:15 Άφιξη στο Αγρόκτημα, επίσκεψη, ενημέρωση (Βιοκαλλιέργειες, Οικοκαλλιέργεια, Διατροφικό / Περιβαλλοντικό πρόβληµα).

Πανόραμα του πεδίου της μάχης του Μαραθώνα και του ακρωτηρίου «ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ», ιστορική/γεωγραφική ανάλυση (Ηρόδοτος).

Παιχνίδι σε περίφρακτο, πλήρως ελεγχόµενο χώρο. 

Οι µαθητές θα απολαύσουν ένα πανέµορφο περιβάλλον µε τροπικά δένδρα και λουλούδια, κάκτους, θεραπευτικά και αρωµατικά φυτά, καταπράσινες εκτάσεις (γρασίδι), κορυφαία έργα του Τήνιου γλύπτη Φίλιππα Καγιώργη. 

Ακόμη θα περπατήσουν ανάμεσα σε κοπάδι από πανέμορφα ελάφια και θα χαϊδέψουν τα… χαζά πουλιά (στρουθοκάμηλοι), θα τρέξουν στο καταπράσινο γρασίδι και θα εκτονωθούν οριστικά με ένα θαυμάσια επιλεγμένο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα / τρικούβερτο γλέντι (σχολικό χορευτικό πάρτυ) με τον καλύτερο DJ του Μαραθώνα.

Σε περίπτωση βροχής προβολή στην μεγάλη αίθουσα της βιντεοταινίας παραγωγής ΕΤ / εκπαιδευτική τηλεόραση «ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ»

ΚΥΛΙΚΕΙΟ: αναψυκτικά / πατατάκια (€ 1), κρουασάν / νερά (€ 0,50)

12:15 Αναχώρηση για Τύμβο Μαραθώνα, περιήγηση με το πούλμαν. 

13:30 Άφιξη στο Σχολείο.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ (11:00 – 12:00): επίσκεψη στον Αρχαίο Ραµνούντα σε ένα ενεργειακό τοπίο από τα ωραιότερα της Αττικής. Πανόραµα του Ευβοϊκού κόλπου και του Αιολικού πάρκου της Εύβοιας, ξενάγηση στους ναούς Θέµιδας και Νέµεσης (απ’ όπου το περίφηµο άγαλµα της Θεάς, έργο του Αγοράκριτου της Σχολής του Φειδία) ή στην Παραλία Μαραθώνα ή στην Παραλία Σχινιά με περισσότερο χρόνο παραµονής και απεριόριστες δυνατότητες παιχνιδιού στο πανέµορφο δάσος.

 

Κατ’ άτοµο  € 2  (περιλαμβάνεται είσοδος-ενημέρωση)

 

Για μεταφορά με πούλμαν: 50 θέσεων € 150, 60 θέσεων € 175, 75 θέσεων € 200

Tags: ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ